Hámori Ildikó két palacsintasütővel a tűzhely mellett áll, izgatottan várva, hogy a sercegő tészta varázslatos ízekkel töltse meg a konyhát.

Reggeli rutinom: "A mi reggelink nem a klasszikus terülj, terülj asztalkámról szól. Még húsvétkor sem. Legalábbis felnőtt szemszögből nézve, hiszen a gyerekek ilyenkor izgatottan kutatnak az ajándékok után. Én általában mandulás rizstejből készült tejeskávét kortyolgatok, miközben növényi tejjel öntöm le a corn flakest vagy a granolát."
Tízóraim: "Az étkezéseimet az éhségemhez igazítom, nem az időponthoz. Ezt a megközelítést támogatom, ezért a tízórai nálam mindig elmarad. Egyszerűen nem érzem magam éhesnek délelőtt."
Ebédem: "Pulykacombból készítek húslevest, a főtt húst utólag még kicsit sütőbe is teszem, amihez paradicsom- és almaszószt kínálok. Aztán kacsasültet készítek. Zöldsaláta mindig kerül az asztalra, emellett a család egyik kedvence, amikor babot főzök puhára, amit kukoricával, lila hagymával színesítek. A dresszing mustáros, mézes és citromos olívaolajból készül."
Uzsonnám: "A legkisebb unokám hívja fel általában a figyelmemet arra, hogy illene délután valamit enni. Ha feljön hozzám, és kéri a mandarint, a banánt vagy a kekszet, akkor vele együtt én is ilyesmit eszem."
Vacsorám: "Olyan családban nőttem fel, ahol szombaton a családi tradíció szerint napnyugtakor kezdtünk vacsorázni. Ahogy akkor, úgy ma is a borleves után füstöléssel készült sonka következik, amit tojással, sok-sok zöldséggel és mártogatóssal eszünk."