Nem hagyhatjuk figyelmen kívül őket.


Számtalan boros esemény van már hazánkban, ahol a borkedvelők megkóstolhatják a legjobb termelők borait, de, ha valaki a csúcsborokat is meg akarja ízlelni, bizony be kell járnia szinte az egész országot. És akkor sem biztos, hogy a borászatok vezetőivel, magával a termelővel találkozhatunk, hiszen ha jövőre is bort szeretnének készíteni ott a helyük a szőlőben, a pincében, ritkán jut idejük kóstoltatni. Így a borkedvelőknek is ritka alaklom, ha magával a készítővel beszélgethetnek a borról.

Idén egy igazán páratlan esemény keretein belül lehetőség nyílik arra, hogy felfedezzük a magyar borászat legjavát. Egyetlen varázslatos estén a hazai borászok bemutatják számunkra az általuk legkiválóbbnak ítélt borokat. A Borgála 2025 - Magyar Borok Ünnepe nem csupán egy rendezvény, hanem egy különleges élmény, amely gazdag ízekkel és aromákkal kényezteti minden érzékszervünket. Itt az idő, hogy átadjuk magunkat a borok világának csodáinak!

A Teljesség igénye nélkül, a következő neves szakemberek fognak részt venni: Áts Károly, Balla Géza, Bock József, Dúzsi Tamás, Gál Tibor, Gere Attila, Gálné Dignisz Éva, Figula Mihály, Kamocsai Ákos, Koch Csaba, Liptai Zsolt, Szepsy István és Vida Péter. (A teljes névsor ITT érhető el.)

hanem a csúcsgasztronómia különleges falatkáira, amelyeket az egyes borrégiók ízvilágának tükrében alkottak meg. Például felfedezhetjük a Duna borrégió borainak harmonikus ízjegyeihez tökéletesen illeszkedő falatkákat.

Fedezd fel a gasztronómia különleges világát egyedülálló ízkombinációinkkal! Képzeld el, ahogy a libamáj bonbon lágyan olvad a szádban, miközben a roppanós mogyoró és a fűszeres gyömbér izgalmasan kiegészítik azt, a gránátalma frissessége pedig egy új dimenziót ad az élménynek. A villányi borvidék prémium boraihoz tökéletesen illik a vadpástétom, amelyet gazdag erdei gombák ízvilága ölel körül. Alternatívául a tokaji borvidék zamatos nedűihez tálalj garnélarákokat, melyeket egzotikus alma chutney-val és roppanós kesudióval varázsolhatsz felejthetetlenné. Az ízek harmóniája és a gondosan válogatott összetevők garantálják a felejthetetlen gasztroélményt!

Mindezekhez a tökéletes hátteret Budapest legújabb, teljes egészében magyar tulajdonban lévő luxusszállodája, a Kimpton Bem Budapest nyújtja.

Bátran mondhatjuk, hogy emellett a gasztronómiai csúcsélmény mellett nem mehetünk el szó nélkül!

Related posts