A panettone egy klasszikus olasz édes péksütemény, amely különösen a karácsonyi időszakban népszerű. Magas, kupola alakú formájáról ismert, és gazdag, vajas tésztáját gyakran gazdagítják aszalt gyümölcsökkel, például narancshéjjal, citromhéjjal és mazsolá


Várjuk meg, míg a panettonék teljesen kihűlnek, majd szeletekre vágva, gazdag pisztáciakrémmel megkenve kínáljuk.

Nem véletlen, hogy a panettone az utóbbi években itthon is hatalmas kedvenc lett: reggelire, desszertnek, vagy egy bögre forró kávé mellé is tökéletes. Sőt, ha marad belőle (bár ez ritka), másnap is nagyon finom. Ez az a süti, ami a téli szezon igazi sztárja - puha, illatos, egyszerűen abbahagyhatatlan.

A panettone varázslata az idő és a türelem mély összefonódásában rejlik. Ez nem az a sütiféle, amit csak úgy, kapkodva készítesz el: a hosszú kelesztési folyamat biztosítja a puha, foszlós állagot, míg a kandírozott narancshéj, a vanília és a mazsola harmóniája igazi ízorgiát teremt. Érdemes hát időt szánnod rá, mert a végeredmény mintha egy autentikus milánói pékség varázslatos világába repítene.

Villantós linzerfenyő

Related posts